Ergokamp ‘Als ik later groot ben’

Standaard

Bepakt en bezakt verzamelden we woensdag 29 augustus om 09:00 uur op school voor de start van het Ergokamp. Dit introductiekamp voor de eerste jaars Ergotherapie studenten had dit jaar het thema ‘Als ik later groot ben’. Met onze groene thema t-shirts aan gingen we met de metro naar het Scout Centrum Rotterdam in Capelle a/d IJssel. Een toplocatie voor een aantal actieve gezellige dagen kamp.

Iedereen was ingedeeld in een team van 5 á 6 personen met een vrijwilliger als groepsleider (papa of mama genaamd) uit het tweede of derde jaar. Ons team heette Guus Gelukjes en bestond uit: (van links naar rechts) Wilbert, Merel (ik), Guus (papa), Marlou, Laura en Annelieke.

Dag 1

Bij aankomst mochten we gelijk in actie komen tijdens een quiz-estafette, met allerlei vragen op het gebied van ergotherapie: erg leuk! En ons team Guus Gelukjes scoorde gelijk punten met de tweede plaats :). Vervolgens deden we het kleding-rijg spel, waarbij je zoveel mogelijk kledingstukken aan elkaar moest knopen om een zo’n lang mogelijke lijn te creëren. Nadat iedereen een plekje had gevonden in een van de drie grote tenten, mochten we aan tafel voor de lunch.

Eerst op de stoelen staan, het kamplied zingen op de wijs van ‘Ik neem je mee‘ van Gers Pardoel en direct daar achteraan nog een fout skihut-liedje met armen in de lucht, handjes op de knietjes, handjes op je voeten en draai in het rond lalala. Dat mochten we vervolgens het gehele kamp herhalen, voor én na het eten. Het mooiste was nog om te zien hoe enthousiast de kampleiding en vrijwilligers mee deden aan dit ritueel.

De eerste lunch, was niet zomaar een lunch. Als groep zaten we aan tafel en kregen we touwtjes aan onze handen gebonden zodat we aan elkaar zaten en met een beperking aan de lunch moesten beginnen. Heel grappig, vooral toen we met z’n allen op moesten staan van tafel om een knakworstje te halen.

Na de lunch werd het middagprogramma gestart. Dit zat vol leuke buitenspellen zoals kwalballen, met je groepje en een opblaasbaar bootje zo snel mogelijk naar de overkant, vlotbouwen en met z’n allen door de sloot en niet te vergeten de stormbaan. Super leuk en smerig! En wat hadden we een geluk met het weer.

’s Avonds werd er macaroni gegeten die na een dag vol buitenactiviteiten insloeg als een bom op een lege maag. De avond werd voort gezet met karaoke, per groep werd een liedje er toegewezen. Er werd rustig begonnen totdat de kneiters van hits werden opgevoerd en iedereen uit z’n dak ging op de stoelen of in polonaise door het kampgebouw liep. Daarnaast nog meerdere ‘rondjes om de tafel’ gespeeld met pingpongen. Gezelligheid allom en een leuke manier om elkaar te leren kennen.

Dan denk je dat je daarna lekker kan gaan slapen. Eventjes maar, want om 03:00 uur werd iedereen zijn bed uitgetrommeld om een spel te doen: stroopwafels zoeken. Wat een lol dat de leiding had.. gelukkig was ons team Guus Gelukjes snel klaar en lagen we binnen 10 minuten weer te bibberen in onze tent.

Dag 2

07:30 uur. Daar waren de pannen en pollepels weer. Schoenen aan en gaan. Br br br wat was het kouhd. De morning workout zorgde ervoor dat we het weer warm kregen. Eerst een aantal rondjes om het volleybalveld rennen en vervolgens een lange Zumba sessie. Ik was er wel blij mee, want ik had het ijskoud en de spierpijn van de dag daarvoor was ook duidelijk merkbaar.

Dag 2 stond in het teken van het ruilspel, waarbij we met een plastic spaarpot in de vorm van een kluisje op zoek moesten naar zoveel mogelijk spullen die ook nog eens bruikbaar waren voor de bonte avond. Het was de bedoeling om in een toneelstukje 3 items te verwerken, wij hadden:

Ziektebeeld: obesitas
Plaats: buitenschoolse opvang (BSO)
Voorwerp: zonnebril

We waren goed op dreef met ons team in het centrum van Capelle a/d IJssel. We hadden van alles verzameld: 2 grote staanlampen, 2 grote zandschelpen, een Japanse paraplu, een barbecue, plastic bordjes en bekertjes, scooby doo-touwtjes, een kan, zonnebrillen, een citroenkaarsje en veel meer.

’s Middags was er nog ruimte voor een aantal spellen, de een leuker dan de ander maar wel een hele belevenis: hamburgerspel, krattenspel, zaklopen, komkommer sjoelen, bekertjes race, snoepie-hap winegum doorgeef-spel, komkommer/sinaasappel-spel etc.

Tijdens de bonte avond was iedereen gekleed in de themakleding ‘Als ik later groot ben’. Je zag de mooiste kostuums voorbij komen: politie agente, Mega Mindy, militairen, zusters, chirugen, Sneeuwwitje, sporters, Michael Jackson, brandweerman, juf en ik was als basketballer.

We hadden de voorbereidingen van het toneelstukje ’s middags erg serieus genomen, met een draaiboek en alles. Maar ’s avonds mochten we als eerste ons kunstje laten zien, waarbij ik en Laura eigenlijk alleen maar in een slappenlach hebben gelegen. Dikke pret dus. Maar uiteindelijk waren al onze items gelukkig wel geraden.

’s Avonds was het weer veel gezelligheid met biertjes, wijntjes, fris, muziek, dansjes en kletspraatjes.

’s Nachts was nog even spannend, want opeens werd ik wakker van allerlei tumult om me heen in de tent. Het was noodweer en een van onze steunpalen van de tent was omgevallen, waardoor we met onze voeten het tentdoek op moesten lichten om iedereen eruit te kunnen halen. Gelukkig was er niemand gewond geraakt en konden we lekker warm in het kamphuis bij de leiding verder slapen.

Dag 3
Met kleine oogjes en kletsnatte spullen verzamelde iedereen zijn spullen onder de hooiberg voor het laatste ontbijt. Na een grote schoonmaak van het kampterrein was het tijd om naar school te gaan, waar de klassenindeling bekend werd gemaakt. Helaas zit ik niet in de klas met een van de leuke mensen die ik op kamp heb leren kennen, maar dat komt vanzelf goed. Ik had het Ergokamp in ieder geval niet willen missen, wat een feest. Gelukkig zat er nog een weekend tussen om bij te komen voordat de lessen gaan beginnen, waar ik inmiddels erg veel zin in heb!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s