Terug- en vooruitblikken

Standaard

Het is vakantie, nog 1 week en we mogen er weer tegenaan. Een mooi moment om even stil te staan bij afgelopen jaar en om vooruit te blikken naar wat komend jaar gaat brengen.

Jaar 1 ergotherapie begon zo:
Als een kind zo blij @ Ergokamp

Terugblikken
Vol enthousiasme begon ik met de nieuwe uitdaging: de studie ergotherapie. Met hoogtepunten zoals het ergokamp, snuffelstage bij Kinderrevalidatie Rijndam Rotterdam, nieuwe bijbaan bij het Centrum voor Reuma & Revalidatie, zelf georganiseerde rolstoelbasketbalclinic en de zeer mooie schoolresultaten.

Het was een geweldig jaar waar ik veel energie in heb gestopt en ook veel energie van heb gekregen. Als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, zoals deze studie, dan ga ik er ook echt voor de volle 100% voor. Dit werd nogmaals duidelijk in mijn afsluitende Competentie Gerichte Interview, waarin 4 behaalde competenties aangetoond moesten worden. Te weten diagnostisceren, behandelen & begeleiden, ondernemen en deskundigheid bevorderen. Aan de hand van de geschreven STARRS werd het interview afgenomen door een docent en een ergotherapeut uit de prakijk, Ik had alles goed voorbereid en was overtuigd van mijn kunnen, maar toch moet het op dat moment nog even gebeuren dus ik was best zenuwachtig. Terwijl ik buiten het lokaal wachtte werden de STARRs doorgenomen door de assessoren. Daarna werd ik binnen geroepen om ‘openstaande eindjes’ toe te lichten. Het eerste wat ze zeiden was ‘we zijn erg onder de indruk’, haha dan weet je al bijna dat het niet meer fout kan, heerlijk.

Het gesprek verliep eigenlijk wel goed. Achteraf had ik misschien een aantal dingen beter kunnen doen, maar ik was wel tevreden. Na weer wachten op de gang, werd ik binnen geroepen voor de beoordeling. Er werd eerst gevraagd om mijn eigen oordeel en daarna kwam het verlossende woord, dat ik echt heel erg goed mijn best heb gedaan en dat ze me niets anders kunnen geven dan een 10! In totaal 2x een 9 en 2x een 10, dus gemiddeld een 9,5 wat afgerond een 10 inhoudt. Ongelooflijk! Dit had ik echt niet verwacht, zo hoog. In de euforie ben ik vergeten wat er precies gezegd is, ik weet nog wel dat ze zei “het is jammer dat wij geen stagiars hebben, anders had ik het wel geweten”. Mijn vakantie kon niet beter beginnen.

Vooruitblikken
Voor het komende tweede jaar heb ik alweer een aantal leuke dingen op de planning staan. Sowieso verandert heel het lesprogramma van jaar 2, dus dat is spannend en afwachten, maar zover ik heb begrepen is het wel beter dan het was. Daarnaast ben ik samen met Daniël peercoach voor de nieuwe eerste jaars. In oktober ga ik samen met Amy een presentatie geven op het Enothe congres in York. En ik hoop heel erg graag dat ik mee kan naar Sri Lanka om het ergotherapie project voort te zetten of wellicht elders in de wereld een dergelijk project op te zetten. Daarnaast lijkt het me weer erg leuk om ergotherapeuten in diverse settings in de praktijk te begzoeken en wil ik graag een keer mee met de Wielewaal een weekend weg o.i.d.. Of terwijl weer genoeg leuks om naar uit te kijken!

free

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s