Vertrek en aankomst in Prithipura

Standaard

Het is werkelijk waar ik ben in Prithipura (Sri Lanka)!
Zaterdag 7 december vertrok ik iets later dan verwacht met deze joekel van een vliegtuig:
Emirates vliegtuig

De reis
Na 6,5 uur waren we in Dubai aan beland waar het rond middennacht was. Om 7:45 uur lokale tijd zou mijn volgende vliegtuig gaan. Dus ik heb eerst na het lange zitten het vliegveld rond gelopen om de benen te strekken en daarna een ligstoel veroverd om even de oogjes dicht te doen. Echt slapen deed ik niet, maar gelukkig kon dat beter tegen het raampje in het vliegtuig. Eenmaal geland bleef een gedeelte van het vliegtuig zitten, want deze ging door naar Singapore. Ik ging een visa scoren en een stempel en kreeg ook nog een gratis sim-kaart voor mijn telefoon van de douane meneer :).

aankomstAankomst
Eenmaal door de douane loop je langs de winkeltjes richting de bagageband. Prachtig om te zien hoe de overvolle winkeltjes wasmachines en ander groot apparatuur verkopen, met een aantal hangende Singalese mannen ervoor, geweldig. Baggage was zo gevonden. Buiten stond Melissa mij al op te wachten met de chauffeur, ideaal! Op weg naar Prithipura mijn ogen uitgekeken wat er allemaal gebeurd op en naast de weg en natuurlijk het landschap vol palmbomen. Heerlijk om hier te zijn, maar ik geloofde het ergens nog niet echt.

Waar zit ik?
In Sri Lanka, een eiland ten zuiden van India. Het werk doe ik voor Stichting Prithipura, welke bestaat uit 4 locaties. Ik zit op de locatie Prihipura 10 km ten noorden van de hoofdstad Colombo waar ook het internationale vliegveld is:
prithipura rd

Over Stichting Prithipura
Stichting Prithipura is een non-profit organisatie die zich richt op de zorg en ondersteuning van kinderen met een beperking. Deze kinderen zijn vaak in de steek gelaten door hun ouders. De mensen die er leven zijn voornamelijk zuigelingen, kinderen en jongvolwassenen. Maar er zitten ook enkelen tussen die al wat ouder zijn. Ik werk op de locatie Prithipura, waar vooral de hele jonge kinderen, de ernstig verstandelijke gehandicapte kinderen en de niet mobiele bewoners van verschillend ontwikkelingsniveau verblijven. Meer informatie over Stichting Prithipura vind je op www.prithipura.com.

Wat voor werk doe ik hier?
Om ervaring op te doen in het werken met (meervoudig) gehandicapte kinderen werk ik mee in de verzorging van alle dag. Dat betekent hard werken samen met de vaste verzorgers van ’s ochtends 6:00 tot ’s avonds 19:00 uur.
Waarbij ik o.a. help met het eten geven en helpen met de zelfzorg van de kinderen. Tussendoor is er tijd om te spelen en (ergo)therapie te doen met de kinderen.

Meer over mijn ervaringen tijdens de eerste dagen volgens asap!

Bekijk hier alvast wat foto’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s