Uitjes vanuit Stichting Prithipura

Standaard

Juliette is de manager op Prithipura en aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Zij kwam af en toe langs om te vragen of we die middag / avond zin hadden om mee te gaan om iets leuks te doen vanuit Prithipura communities. Vaak last minute aangekondigd, maar ‘ja’ waarom niet, gewoon doen!

Bezems maken

Anandapura
De eerste werkdag was het meteen raak ’s middags mochten alle vrijwilligers een kijkje nemen op de locatie Anandapura. In Anandapura verblijven de iets oudere zelfstandige bewoners die hun dagen vullen met diverse productieve activiteiten, zoals bezems maken, papier maken en tuinieren. Erg leuk om te zien, daar waren de bewoners bezig met het maken van bezems. Alle bewoners waren verrast en enthousiast om ons te zien. Verder hadden ze erg veel grond op het terrein waar ze o.a. een kruidentuin hadden, koeien, maar ook allerlei groenten en fruit zoals witte en gele gember, jackfruit en ananas. De broer van Juliette (manager van deze locatie) leidde ons rond en zijn enthousiaste en lieve vrouw bracht ons thee met gemberkoekjes en banaantjes. Ze was ondertussen kleding aan het repareren op een ouderwetse naaimachine, bediend met de voet (dat zie je veel hier in Sri Lanka).

Danseressen

Disability is Possibility show @ Mount Lavina Hotel
In het super chique vijf sterren hotel Mount Lovina ware de kids van Cotagala uitgenodigd om de speciale Disability is Possibility show te openen met een traditionele dans. Ze zagen er echt heel mooi uit! De door Sri Lanka airlines gesponsorde show stond in het teken van de mogelijkheden die mensen met een beperking hebben. Er werd een filmpje getoond en er waren nog 3 optredens, waarvan 2 Sri Lankaanse artiesten. Echt hilarisch om te zien, we hadden als blanken de grootste lol tussen het stijve hogere klass Sri lankanen. Het laatste optreden was van X-factor Emmanuel Kelly, die zelf gehandicapt is (filmpje). Erg leuk om mee te maken en bijzonder dat er op deze manier aandacht wordt gevraagd voor mensen met een beperking.

Uiteten met de Akka’s en Nanji’s
Corine had ons uitgenodigd op haar laatste avond om mee te gaan uiteten met alle Akka’s en Nanji’s bij het Pan restaurant. Op hun nieuwe slippertjes ging bijna iedereen mee, echt leuk! Busje vol, bij elkaar op schoot en gaan met die banaan. Heerlijk Sri Lankaans gegeten met z’n 23e voor zo’n €62. Dat is toch bizar! En nog lekker ook 🙂 Corine nogmaals bedankt!

Cotagala
Cotagala is een van de locaties van Prithipura. Het zit ver verstopt in het prachtige heuvellandschap in de buurt van Kandy (ca. 3,5 uur met de auto). Op deze locatie is een school gevestigd en zitten vooral kinderen en jongvolwassenen. De kids die over waren gekomen om kerst te vieren, gingen weer naar huis en ik kreeg de gelegenheid om mee te rijden om ook deze locatie te zien.

groepsfoto
Op deze locatie is de afgelopen jaren al veel gebouwd, zo staat er een heel nieuw campus complex waar alle kids slapen (meisjes en jongens apart). Voor de aankleding van de nieuwe school en de speeltuin zoeken ze nog sponsors. Het was leuk om te zien dat de kinderen zelf een moestuin bij hielden en dat ze alle ruimte hadden om vrij te kunnen spelen.

HopperOp de lange rit terug nog gegeten langs een wegrestaurant, waar ze hoppers serveerde. Dit is een Sri Lankaanse specialiteit, zie de afbeelding van Wikipedia. Het is een soort pannenkoek van zuurdesem meel, dat je samen met een curry eet en natuurlijk mag de chilli niet ontbreken. We kregen er ook een met een ei in het midden. Mahinde (de chauffeur) vertelde trots dat het nog geen Rs. 450 had gekost voor met z’n vieren, dat is nog geen 3 euro, dus inderdaad geen geld!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s