Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen zijn er diverse methoden. Het documenteren van processen en het reflecteren met behulp van de PDCA-cyclus zullen in Sri Lanka hier nuttige voorbeelden van zijn.

Een geheel andere manier om kwaliteit te waarborgen is deelname aan een congres zoals ENOTHE. Samen met Amy heb ik een presentatie gegeven in York.

enothe-blog

ENOTHE presentatie met Amy @ York (2014)

ENOTHE
ENOTHE staat voor European Network of Occupational Therapy in Higher Education. Vanuit het netwerk wordt er jaarlijks een congres georganiseerd waarbij zowel studenten als docenten als betrokkenen bij ergotherapie onderwijs uit Europa bij elkaar komen. Het is de plaats waar informatie met elkaar gedeeld (zoals wij de presentatie gaven), waar je ideeën op kunt doen van anderen (door naar presentaties te luisteren) en eenvoudig met andere nationaliteiten in contact kunt komen (netwerken).

Naast het congres kan ENOTHE ingeschakeld worden om projecten op te starten. Om bijvoorbeeld de ideeën, zoals eerder beschreven, voor Sri Lanka uit te gaan voeren. Middels financiële middelen en mogelijke contacten kan het ENOTHE netwerk en het WFOT (World Federation of Occupational Therapists) hierin ondersteunen.
Om structuur aan te brengen aan deze procedure en om kwaliteit te kunnen waarborgen kan er gebruik gemaakt worden van de PDCA-cyclus:

  1. Plan: projectplan voor het project in Sri Lanka wordt voorgelegd bij ENOTHE.
  2. Do: contacten worden gelegd, financiële middelen zijn rond. Het plan wordt uitgevoerd in Sri Lanka.
  3. Check: tussentijds wordt er op het project teruggeblikt en deze wordt eventueel bijgesteld.
  4. Act: na afloop wordt het project geëvalueerd en wordt er een terugkoppeling gegeven aan ENOTHE, bijvoorbeeld door een presentatie over het project te presenteren op het ENOTHE congres.

Win-win situatie
Op deze manier is via het ENOTHE netwerk een mogelijkheid ontstaan om de verzorgers in Prithipura te ondersteunen om participatie en hun welzijn te bevorderen en heeft het netwerk een nieuwe casestudy die mogelijk tot andere projecten kan leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s