“Succes in het leven, is houden van jezelf, houden van wat je doet én hoe je het doet.” – Maya Angelou

Om die reden ben ik in september 2012 de studie Ergotherapie gestart aan de Hogeschool Rotterdam. De beste beslissing die ik heb kunnen maken! Ik voel me als een vis in het water bij deze voltijd studie.

In 2009 heb ik de studie Communication & Multimedia Design (CMD) met mooie resultaten afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Na een fantastische afstudeerperiode te hebben beleefd in Nieuw Zeeland, vond ik uiteindelijk een baan als online consultant bij een mediabureau. Ik had een prima startersbaan als professional, prima salaris, eigen huisje, alles op de rails zoals dat min of meer van je verwacht wordt als je bent afgestudeerd. Maar toch had ik het gevoel dat ik al een tijdje niet op mijn plek zat. Ik stond letterlijk op het punt mijn backpack in te pakken om op reis te gaan. Alleen stond een ding vast, ik zou een keer terug komen en op zoek moeten naar een baan.

Toen realiseerde ik me dat ik dat helemaal niet weg wilde en ging op zoek naar een fundamentele oplossing. Vandaar dat ik opnieuw een studiekeuzetest heb gemaakt, waarbij vooral de opleidingen Sport & Bewegen en Creatieve Therapie hoog scoorde. Deze opleidingen heb ik vergeleken en naast mijn persoonlijke eigenschappen en interesses gelegd en bovendien gekeken naar een beroepenveld waar werk in te vinden is. Het resultaat was de opleiding Ergotherapie. Wat mij hier vooral bij aanspreekt is het samenwerken met mensen, op een creatieve manier op zoek naar het oplossen van problemen, kijken en onderzoeken wat wél mogelijk is, het zeer praktische handelen, het boeken van direct resultaat en de mogelijkheid om eventueel in het buitenland te kunnen werken.

De zorg is momenteel een veranderend beroepenveld. Voor mij als toekomstig ergotherapeut biedt dit uitdagingen maar vooral ook kansen om mij te ontwikkelen als onderscheidende professional.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s